Cerinţa proprietarului era proiectarea unei case pasive cu linii minimaliste, care îndeplineşte nevoile unei familii de 4-5 de persoane.

Forma  clădirii este dată de intersecția dintre două volume simple, volumul dominant cu un acoperiş cu o singură pantă cu unghi mic de înclinare iar cel secundar cu acoperiș terasă. Culoarea albă este cea dominantă, care formează un contrast cu suprafeţele vitrate şi accentele suprafeţelor placate cu lemn, respectiv cu jaluzele metalice exterioare, care asigură umbrirea pe timpul verii.

Anvelopanta clădirii va fi executa din cofraje de polistiren umplute cu beton armat.

Funcțiunile după cum urmează: la parter o camera de zi, o bucătărie, un dormitor, o baie, centrala termica, şi o spălătorie, la etaj  un dormitor matrimonial cu o baie proprie şi cu o garderoba,  2 dormitoare şi o baie.

 

An
2014

Beneficiar
O.R.

Localitate
Chinteni, CJ

Funcțiune
Locuinţă unifamilială

Stadiu
În construcție

Arhitectură
Ede ABOS, SC Mezon-com SRL

Structură
Ványi Tamás