Terenul pe care s-a propus construcția, este în cartierul Gruia din Cluj, pe versantul sudic al cetățuiii, astfel este aproape imposibilă ca terenul și clădirea propusă să fie umbrită de vreo construcție în viitorul apropiat. Avem o orientare sudică apropape perfectă. Această orientare este ideală atât din punctul de vedere al aportului solar cât și din punctul de vedere al păstrării   intimității locatarilor. La subsol se află spații cu diferite funcțiuni tehnice și de depozitare,  la parter sunt funcțiunile de zi iar la etaj cele de noapte inclusiv două birouri. În afară de eficiența energetică, se pune foarte mult accent și pe managementul conștient al apei. Se vor realiza bazine de retenție a apei meteorice cu care se va uda suprafețele verzi ale grădinii și cele ale teraselor verzi, respectiv a vegetației interioare care va conține și un perete verde. Se vor realiza bazine de retenție și tartare a apei gri, care se va folosi la clătirea vaselor de WC. Încălzirea în perioada de iarnă se va asigura folosind un mic șemineu cu apă, aflat în camera de zi, care va asigura și necesarul de apă caldă menajeră. În timpul verii și in perioadele de tranziție  apa caldă menajeră va fi asugurată de cele 8 panouri solare amplasate pe acoperiș. Preincalzirea/preracirea aerului proaspat se va realiza printr-un colector geotermal cu circuit inchis.

 

An
2015

Beneficiar
I.F

Localitate
Cluj-Napoca, CJ

Funcțiune
Locuinţă unifamilială

Stadiu
În construcție

Arhitectură
arh. Ede ABOS, SC Mezon-com SRL

Structură
ing. Ványi Tamás

Instalatii:
ing. Sandor Előd
ing. Máté Nóra
ing. Csiszér Márton